Altijd een schoon matras

hoeslaken

Een hoeslaken wordt in de meeste gevallen gebruikt om het matras schoon te houden, toch heeft deze nog een andere functie. Direct met je lichaam op het matras liggen is niet comfortabel en geen lekker gevoel. Daarbij staat het ook leuk en geeft je bed net dat beetje luxe gevoel tijdens het slapen, daarbij met een mooie kleur heb je de ideale combinatie met bijvoorbeeld je dekbed. Er zijn verschillende materialen waarvan een hoes voor je bed van gemaakt kan zijn. 

hoeslaken

Verschillende maten

Om een goed en comfortabel gevoel te hebben, is het belangrijk dat je wel de goede maat van een hoeslaken kiest. Is het laken te klein dat zal deze van de hoeken afschieten, is het laken te groot dan zal het niet strak genoeg om het matras heen zitten wat niet lekker ligt. Gelukkig zijn de meeste hoeslakens van materiaal gemaakt waardoor ze passen op verschillende matrassen, in de webshop van smulderstextiel.be kun je eenvoudig het filter gebruiken voor de juiste maat te zoeken.

Let ook op de hoogte

De hoogte van de hoeken is bij een hoeslaken ook erg belangrijk, voor een topper bijvoorbeeld heb je geen hoge hoeken nodig om over het matras te doen. Echter bij een boxspring matras moeten de hoeken hoger zijn, op deze manier springen de hoeken ook niet los wanneer je in bed ligt. Verder zijn er nog verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, van lekker warm flanel tot luxe satijn wat lekker zacht is. Heerlijk comfortabel slapen op je beschermde matras.