De leukste extra’s voor je huisdier

Dierenliefhebbers beleven natuurlijk ontzettend veel plezier aan hun huisdieren. Vooral honden zijn de populairste dieren in dit land. Honden geven heel veel liefde terug aan hun baasjes en het is dan ook logisch dat goede baasjes hun best doen om de hond zo goed mogelijk ter verzorgen. Dit betekent dat het baasje wanneer nodig met de hond naar de dierenarts gaat, de hond goed eten geeft en veel tijd met de hond doorbrengt, ook om de hond te trainen. Maar onze trouwe viervoeters verdienen het natuurlijk ook om nu en dan extra vertroeteld te worden. Om deze reden bespreken we in dit artikel een aantal leuke extra’s om je huisdier mee te verzorgen.

Krabpaal

Het is voor veel katten fijn om een krabpaal te hebben. Dit is een hele handige aankoop aangezien katten anders waarschijnlijk aan je meubels of gordijnen zullen krabben. Een goede krabpaal kun je bijvoorbeeld bij Trixie halen. Dit huisdieren merk maakt verschillende fantastische huisdierbenodigdheden. Katten zullen van nature altijd krabben aangezien dit twee functies voor ze heeft. Ten eerste houdt het hun nagels scherp en kort. Daarnaast is het ook een manier om hun territorium af te bakenen aangezien hun poten hun geur afgeeft.

Loopplank voor je hond

Een hond heeft zijn hele leven lang goede zorg nodig en net als mensen zullen honden op latere leeftijd last krijgen van ouderdomsklachten. Waar je hond op jonge leeftijd waarschijnlijk nog zonder problemen in en uit de achterbak van de auto sprong, en hetzelfde deed met de meubels in huis, is het op latere leeftijd allemaal wat lastiger. Daarom is het een leuk idee om een loopplank aan te schaffen voor je hond en deze uit te zetten wanneer je hond bijvoorbeeld in of uit de achterbank van de auto klimt. Zelfs voor jongere honden is dit fijn aangezien op deze manier hun gewrichten een stuk minder belast worden.

Vachtverzorgingshandschoen

De laatste extra voor je huisdier die we in dit artikel bespreken is de vachtverzorgingshandschoen. Zowel katten als honden laten dagelijks veel haren achter en hebben ook jaarlijks een periode waar ze ontzettend veel vacht verliezen. Als je een hond of kat hebt zul je dus regelmatig moeten stofzuigen. Maar je kunt de situatie ook een handje helpen met een vachtverzorgingshandschoen. Deze handschoen doe je aan en daarna aai je je huisdier. De handschoen neemt alle al loszittende vacht mee en je kunt op deze manier gemakkelijk de vacht weggooien. Daarnaast is het natuurlijk ook een fijne massage voor het dier.