De voordelen en nadelen van een autoveiling

wagen verkopen

Het verkopen van jouw auto: de één ziet het als een leuke uitdaging en probeert er het beste van te maken. De ander besteedt het liever uit en is er zo snel mogelijk mee klaar. Als je tot die laatste categorie behoort zou je kunnen overwegen om de verkoop auto via een autoveiling te laten doen. Deze verkoopmethode heeft een hoop voordelen en is misschien wel iets voor jou! De nadelen zullen later ook nog kort toegelicht worden.

De voordelen van verkoop via een autoveiling

Het grootste voordeel is misschien wel de mogelijke snelle verkoop, autoveilingen zijn vaak een strijd tussen garages en autohandelaars, die werken het liefste snel. De kans is dus groot dat je jouw auto vrij vlot kwijt bent!

Een groot gedeelte van de mensen is niet goed in onderhandelen of vindt het simpelweg niet leuk, deze hele stap sla je met een veiling over. Er wordt namelijk niet onderhandeld. Als de hoogste prijs geboden is, is dat de prijs, dan hoeft er ook geen discussie meer over gevoerd te worden.

Verder maakt die strijd tussen garages en autohandelaren de kans op een mooie verkoopprijs groter, de partijen zullen tegen elkaar opbieden en de prijs wordt omhoog gedreven. Leuk voor jou en jouw bankrekening!

Daarbij heb je het bijkomend voordeel dat het papierwerk volledig uit handen wordt genomen door een eventuele tussenpartij, als je bijvoorbeeld kiest voor de website ikwilvanmijautoaf.be zul je niets meer met het papierwerk te doen hebben, zij verzorgen dit onderdeel van de verkoop namelijk.

De nadelen van verkoop via een autoveiling

Natuurlijk zijn er net als bij iedere ander verkoopmethode nadelen aan een autoveiling verbonden, hieronder staan er een aantal genoemd.

Garantie op verkoop heb je helaas niet, als er niet voldoende vraag is of jouw auto niet in het aanbod past. Wordt de kans op biedingen simpelweg kleiner, echter is dit natuurlijk bij iedere andere verkoopmethode van toepassing. Je hebt nooit verkoopgarantie.

Daarbij zal er bij een lagere vraag minder geboden worden, dit is het risico van een veiling. De kans is aanwezig dat je niet het gewenste bedrag ziet verschijnen. Echter zijn er partijen waar je de auto dan gewoon uit de veiling kan halen en dan zou je kunnen wachten tot de vraag is toegenomen!