Keurmerken voor sloten

Keurmerken voor sloten

Keurmerken voor diverse sloten

Vandaag de dag heb je een breed scala aan opties als het gaat om sloten. Je kunt sloten kopen bij veel winkels en er zijn verschillende bedrijven die ze voor jou kunnen installeren. Maar hoe kun je bepalen welke sloten van goede kwaliteit zijn? Het antwoord ligt in de keurmerken die aan de sloten zijn toegekend. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op de verschillende keurmerken die er bestaan voor sloten. Lees dus snel verder!

Kosten en beveiliging van sloten

Zodra je gaat zoeken naar nieuwe sloten, zul je zien dat de prijzen nogal verschillen. Naast dat de prijzen uiteenlopen, loopt ook de daadwerkelijke beveiliging die een slot biedt uiteen. Goedkope sloten bieden een stuk minder veiligheid tegen inbrekers dan sloten waarvoor je iets dieper in de buidel moet tasten. Wat meer prijzige sloten hebben vaak als voordeel dat ze zeker een keurmerk hebben. Maar welke keurmerken zijn er voor sloten en wat houden deze keurmerken in?

Keurmerk: wat is het?

Een keurmerk bestaat om aan te geven dat een slot extra inbraakwerend is qua werking. Hoe meer inbraakwerend een slot is, hoe moeilijker het is voor een inbreker om je woning binnen te komen. Er zijn hiervoor gelukkig diverse keurmerken beschikbaar.

Sloten keurmerk: SKG Keurmerk

Het SKG-keurmerk wordt uitgedeeld door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting test de sloten op hun stevigheid en duurzaamheid. Daarna worden de sloten beoordeeld met één, twee of drie sterren. Op deze manier kun je duidelijk zien of het door jou gekozen slot inbraakpogingen kan weerstaan. Een slot met één ster houdt een inbreker drie tot vijf minuten tegen. Met twee sterren duurt het minstens drie minuten langer voordat een inbreker het slot kan openen. Een slot met drie sterren biedt extra sterke bescherming tegen inbraak en vertraagt een inbraakpoging sowieso met vijf minuten.

Sloten keurmerk: Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ook wel bekend als PKVW, is niet zozeer aan één slot gekoppeld. Dit certificaat wordt namelijk verstrekt zodra een woning voorzien is van kwalitatief hang- en sluitwerk. Dit hang- en sluitwerk dient dan ook aan zekere eisen van inbraakpreventie te voldoen.

Tips voor veilig wonen

Het is altijd aan te raden om minstens één lichtbron bij de voordeur te hebben. Zo maak je het inbrekers direct lastiger om ongezien binnen te komen. Zorg er daarnaast ook voor dat je vanuit je huis kunt zien wie er voor je deur staat. Zo kun je makkelijk voor jezelf goed beoordelen of je wel of niet de deur moet openen. Meer tips over wonen, veiligheid en nog veel meer? Lees dan nog meer van onze blogs.