Design eetkamers inrichten

Design eetkamers

Een eetkamer bestaat uit twee hoofdelementen. Dat is een tafel waarmee je minstens met het aantal gezinsleden aan kan zitten en een set stoelen die bij de tafel past. Wanneer je een modern huis hebt dan wil je natuurlijk ook dat je eetkamer er goed uitziet. Dit is te verwezenlijken door te kijken naar design eetkamers. De eetkamertafel gebruik je niet alleen om ‘s avonds aan te eten en ‘s ochtends aan te ontbijten. Maar ook om met een bordspel op te spelen, huiswerk aan te maken of vrienden of familie uitnodigen om gezellig wat te drinken.

Waar vroeger het normaal was om een rechthoekige tafel neer te zetten in je eetkamer, zie je tegenwoordig steeds vaker een verschuiving richting ronde of ovale tafels. Dit zorgt voor meer dynamiek in je huis en maakt het speelser. Kleuren die je in 2021 en ook in 2022 terug gaat zien zijn veel natuurkleuren in de stoelen. Denk daarbij aan de kleuren bruin en oranje, echte herfstkleuren.

Design eetkamers

Wat zet je voor accessoires op tafel?

Een eettafel in design eetkamers is natuurlijk bedoeld om aan te eten, maar wanneer de tafel niet voor het eten gebruikt wordt is het leuk om wat op tafel te hebben. Sommige mensen plaatsen bloemen op tafel, en de andere wat kaarsen. Hieronder geef ik wat leuke tips om op tafel te zetten:

  • Grote vazen die de aandacht trekken en plaats in de vaas een paar mooie kunstmatige bloemen zodat deze niet snel vergaan.
  • Zet een schaal op tafel om hier vervolgens allerlei spullen in te leggen, denk daarbij aan kaarsen, onderzetters, een leuk kerst/paas stukje.
  • Leg wat koffietafelboeken om je tafel te stylen. Hierdoor ga je ook automatisch meer lezen.
  • Een tafelkleed wat in dezelfde kleuren is als de rest van je interieur kan ook een luxere uitstraling geven aan je eetkamer.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je design eetkamers een plek wordt waar je graag je tijd doorbrengt.