Functioneel keukenblok voor je kleine woning

Functioneel keukenblok voor je kleine woning

Tips voor een functioneel keukenblok in je kleine woning

Betrek jij binnenkort een nieuwe woning? Is deze woning relatief klein en past er geen complete keuken in? Dan is een keukenblok vaak de oplossing. Gelukkig kun je met de juiste aanpak en een paar slimme oplossingen een functioneel keukenblok voor jezelf bewerkstelligen dat ook nog eens perfect bij je kleine, maar fijne woning past. In dit blog geven we je alvast een paar handige tips. Lees snel verder.

Slimme opslagoplossingen

Maximaliseer de beschikbare ruimte door een paar slimme opslag oplossingen te bedenken. Installeer bijvoorbeeld zwevende planken aan de muren om potten, pannen en kookgerei op te bergen. Gebruik uitschuifbare lades en carrousels in de kasten om de ruimte efficiënt te benutten en alles georganiseerd te houden.

Multifunctionele meubels

Probeer zoveel mogelijk multifunctionele meubels in je keukenblok te gebruiken. Een eettafel die ook fungeert als extra werkblad of een keukeneiland met ingebouwde opslagruimte zijn uitstekende manieren om de ruimte te maximaliseren.

Minimalistisch design

Kies voor een minimalistisch ontwerp om de ruimte licht en luchtig te houden. Gebruik neutrale kleuren en houd decoratie tot een minimum beperkt om een gevoel van ruimte te creëren. Als je bij een keukenblok veel poespas gaat toepassen, wordt het al snel te druk.

Slimme apparaten

Investeer in slimme apparaten die weinig ruimte innemen. Een compacte koelkast, een inductiekookplaat en een combimagnetron kunnen wonderen doen in een kleine keuken. Zo hou je maximale ruimte over en heb je toch bijna alle functionaliteiten van een complete keuken.

Opvouwbare of uitschuifbare elementen

Overweeg opvouwbare of uitschuifbare elementen in je keukenblok. Denk hierbij aan een opklapbare tafel die je kunt inklappen als je hem niet nodig hebt. Als je dan toch bezig bent, ga ook eens voor klapstoelen die je eenvoudig inklapt en opbergt als je ze niet nodig hebt.

Woontips

Behoefte aan meer woontips? Lees dan nog meer van onze blogs.

Een passend werkblad op iedere locatie

De uitstraling van beton cire op wanden