Online een mooi en nuttig vliegengordijn kopen

We kennen het allemaal wel. Je leeft zomers meer buiten dan binnen, en laat de deur de hele dag open staan. Het gevolg is dat niet alleen jij makkelijk terug naar binnen kan. Ook vervelende kriebelbeestjes vinden gemakkelijk de weg je woning in. Irritante vliegen, stekende muggen en nare wespen komen je huis binnen op zoek naar voedsel of beschutting. In plaats van de halve dag met vliegenmeppers in de weer te zijn, is er gelukkig een eenvoudige én diervriendelijke oplossing. Er zijn meerdere soorten aantrekkelijke en praktische vliegengordijnen voor in de deuropening beschikbaar. Deze vlieggordijnen gaan lang mee, zijn goedkoop, en houden de ongewenste gasten uitstekend waar ze horen: buiten. Een vliegengordijn kopen kun je eenvoudig online doen.

Welke modellen gordijnen bestaan er

Vliegengordijnen worden tegenwoordig van meerdere materiaalsoorten gemaakt. Een goedkoop vliegengordijn is praktisch en stevig. Een mooi vliegengordijn kan in prachtige kleuren en vormen zijn uitgevoerd, en geeft zo ook nog eens extra decoratieve waarde aan je huis.

  • PVC gordijnen zijn gemaakt van dikke semitransparante strengen kunststof. Ze zijn praktisch, goedkoop en zacht. 
  • Hulzengordijnen zijn gemaakt van lichte en zachte buisjes van PVC, die in een aantrekkelijk patroon geregen zijn. 
  • Kralengordijnen kunnen in alle kleuren van de regenboog en combinaties daarvan worden opgeleverd. Vaak hebben de kralen ook mooie vormen. Dit soort gordijnen zijn een prachtige toevoeging aan je gevel. 
  • Kattenstaarten zijn lange strengen van zacht materiaal. De prijs hiervan is laag, en ook huisdieren en kinderen vinden het geen probleem om door deze gordijnen heen te lopen. 

Gering onderhoud van vliegengordijnen nodig

De vliegengordijnen die je online aantreft hebben bijna geen onderhoud nodig. Ze zijn allemaal gemaakt van een stevige kunststof, waardoor ze bestand zijn tegen rot, verbleken en schimmelvorming. Het is aan te raden om eens per jaar het gordijn van de deur af te nemen en in een kussensloop in de wasmachine te wassen. Dat houdt je insectenwerende gordijn in uitstekende conditie, en zorgt dat het niet vies aan gaat voelen door veelvuldig gebruik. Vliegengordijnen kun je zelf makkelijk op maat maken, en ze worden door de leveranciers online vaak met uitgebreide instructies geleverd.