Wat is epoxy precies?

Epoxy

Met een toenemende vraag van vloeren van diverse nieuwe materialen vragen veel mensen zich af wat de nieuwe materialen nu precies zijn. Een van deze nieuwe materialen is epoxy en polyurethaan, maar waarvoor epoxy dient, is voor de meeste mensen nog niet helemaal duidelijk. Zo wordt het gebruikt voor het maken van kunst, maar kan het ook in een vloer verwerkt worden. Wat is er allemaal mogelijk met epoxy en hoe zit het precies in elkaar? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is er allemaal mogelijk met epoxy?

Epoxy heeft echt veel verschillende doeleinden en er zijn ook diverse soorten epoxy. Het is daarom soms ook moeilijk om precies uit te leggen, waarvoor je het kunt gebruiken. Echter, wordt epoxy vooral in Nederland gebruikt in nieuwe vloeren. Vooral op werkplaatsen, zoals loodsen en garages worden epoxy vloeren veel gebruikt. Het materiaal is goed geschikt omdat het goed tegen grote hoeveelheden gewicht kan. Daarnaast is het waterdicht en kan het ook goed tegen chemicaliën, dit komt door de speciale coating.  Epoxy is een kunsthars met zeer uitgebreide mogelijkheden en bestaat uit vloeibare basiscomponenten, zoals hars en een vloeibare verharder.

Prachtige trapbekleding

Veel mensen hebben een houten trap, of een trap met tapijt als trapbekleding. Echter, is het veel leuker om tegenwoordig te kiezen voor epoxy. Epoxy is namelijk vele malen mooier en zorgt voor een strakke en moderne look. Je kunt met epoxy de trap perfect bekleden, maar ook renoveren als dat nodig is. Het is onderhoudsarm zodat je niet lang bezig bent met een schoonmaakbeurt. Bij de meeste trapbekledingen moet er ook goed gekeken worden naar de vorm van de trap. Geen zorgen, want bij epoxy is dat niet nodig en is het voor iedere trap geschikt.